Nederlands
Menu Stamopbouw
Welkom
Nieuws
Accommodatie
Stamopbouw
Kwekers
Koppels
Vliegers
Prestaties
Te koop
Publicaties
Links
Contact
Referenties

De eerste fondduiven werden verkregen via de combinatie Weststrate-Martens (thans de combinatie Weststrate-van de Velde). Tot op de dag van vandaag worden er duiven geruild met en gekregen van zwager Willem Weststrate. Deze duiven zijn bestemd voor de morgenlossingen en bestaan in hoofdzaak uit Van der Wegens via Simons uit Maaseik en Mullers via Johan Verhaage uit Goes.
Voor de middaglossingen werden er duiven gekregen van Frans Janssens, ook met deze hardspelende liefhebber worden er tot op de dag van vandaag regelmatig duiven geruild en van gekregen.

Vanwege de wens echt te top te kunnen benaderen is er besloten om in 2006 flink in kweekmateriaal te investeren. Via een internetveiling van de fondkrant werd een zoon van de Blauwe Vanoppen van Wijnands en Zoon gekocht en op de totale verkoop van Cees van der Poel werden er maar liefst 16 duiven aangekocht uit de lijnen oude stamvader Theelen, uit het koppel De Late Marseille x De 90-Duivin (eveneens 100% Theelen) en uit de Wijnandslijnen van de Blauwe Vanoppen met o.a. een directe dochter uit de Blauwe Vanoppen. Op de verkoop van Fons van Ophuizen en Marietje Marell werden 6 late jongen gekocht uit hun beste lijnen. In december 2007 werd op de verkoop van Wijnands wederom een zoon van de Blauwe Vanoppen gekocht.

2007 werd het seizoen van Stefan Leloux uit Kapelle, ondanks dat hij al jaren hard speelt kreeg hij landelijke bekendheid met zijn 1e Internationaal Montauban. En ook Sjaak de Keijzer uit Hansweert speelt met een 100% Leloux-duif knalvroeg op Dax met een 2e Nationaal (geklopt door de neutralisatietijd). Uit beide topduiven zijn inmiddels jongen verhuist naar het kweekhok. Bij Stefan Leloux werden trouwens uit zijn topkwekers nog eens 7 late jongen meegenomen naar Wemeldinge. Daarnaast werden er via Mark Vandaele uit Oostrozebeke (B) nog 4 jongen uit de 1e Internationaal Montauban van Stefan Leloux gekocht. Verder werden er in 2007 duiven geruild met de combinatie Westrate-van de Velde, Frans Janssens en Jan Allemekinders, allen uit Kapelle.

In de zomer van 2008 werden bij Wijnands wederom duiven uit de lijn van de Blauwe Vanoppen bijgehaald, ondermeer uit kinderen van de Witneus en uit de laatste zoon (2006) van de Blauwe Vanoppen.

Een middels een ruil verkregen doffer van Eduard Ulijn uit Waterlandkerkje heeft inmiddels zijn waarde op het kweekhok ook bewezen. Hij is o.m. vader van de 6e Nat. St.Vincent ZLU 2018; 19e Nat. Bordeaux ZLU 2012; 38e Nat. Tarbes NPO Sector I 2013;  53e Nat.Perpignan 2017;  71e Nat. St.Vincent ZLU 2017, etc..

Stilstand is achteruitgang. Er wordt dan ook voortdurend gezocht naar duiven die de kolonie nog beter kunnen maken. Zo zijn er de afgelopen jaren duiven aangeschaft uit de btere lijnen van Jellema (via meerdere liefhebbers), Volkens en Gebrs Jacobs via Gertjan Rigter/Hennie de Vries, Comb. Kramer-Ouwehand, Benno Kastelein, Aart Jan Maljaars, Jo Melis, Rob Timmermans, etc..